Sałatka z brokułami i migdałami
m7
Sałatka jest naprawdę smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
157
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.5 / 4
Sałatka jest naprawdę smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szt. brokuły
1 szt. ser feta
2 szt. jaja l
3 szt. ząbek czosnku na sos
1 łyżka płatki migdałowe
1 łyżka majonez na sos
2 łyżka śmietana kremówka lub jogurt na sos
Przygotowanie
Brokuł podzielić na różyczki i pogotować ok.1 minuty.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w grubą kostkę.
Płatki migdałowe zrumienić na patelni.
Na półmisek wyłożyć jajka, posypać pokruszoną fetą, polać sosem majonezowym.
Posypać płatkami migdałowymi. Całość obłożyć brokułami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
157
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.