Sałatka z brokułami i migdałami

m7
Sałatka z brokułami i migdałami

1

3.5 / 4

Sałatka jest naprawdę smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szt. brokuły

1 szt. ser feta

2 szt. jaja l

3 szt. ząbek czosnku na sos

1 łyżka płatki migdałowe

1 łyżka majonez na sos

2 łyżka śmietana kremówka lub jogurt na sos

Przygotowanie


1

Brokuł podzielić na różyczki i pogotować ok.1 minuty.

2

Jajka ugotować na twardo i pokroić w grubą kostkę.

3

Płatki migdałowe zrumienić na patelni.

4

Na półmisek wyłożyć jajka, posypać pokruszoną fetą, polać sosem majonezowym.

5

Posypać płatkami migdałowymi. Całość obłożyć brokułami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

157

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły