Sałatka z brokułami i migdałami
m7
Sałatka jest naprawdę smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.5 / 4
Sałatka jest naprawdę smaczna i bardzo szybka w przygotowaniu.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szt. brokuły
1 szt. ser feta
2 szt. jaja l
3 szt. ząbek czosnku na sos
1 łyżka płatki migdałowe
1 łyżka majonez na sos
2 łyżka śmietana kremówka lub jogurt na sos
Przygotowanie
Brokuł podzielić na różyczki i pogotować ok.1 minuty.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w grubą kostkę.
Płatki migdałowe zrumienić na patelni.
Na półmisek wyłożyć jajka, posypać pokruszoną fetą, polać sosem majonezowym.
Posypać płatkami migdałowymi. Całość obłożyć brokułami