1

Składniki

400 Gramów
ingridient
Makaron Lubella Mini rurki z warzywami
1 Pęczek
Botwina
2 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Kostka
ser feta
10 Plastrów
Szynka parmeńska
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Botwinkę myjemy, osuszamy, odcinamy korzenie i łodyżki. Liście botwinki kroimy.
  3. Szynkę parmeńską rwiemy na kawałki.
  4. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy posiekane ząbki czosnku i podsmażamy.
  5. Następnie dodajemy liście botwinki wraz z szynką parmeńską, chwilę smażymy.
  6. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię i mieszamy z resztą składników.
  7. Doprawiamy pieprzem i solą.
  8. Makaron z botwinką wykładamy na talerze, na wierzch kruszymy ser feta.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!