0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szczypty
Kiełki
2 Sztuki
pomidor
3 Sztuki
Boczniaki
7 Sztuk
szpinak
3 Łyżki
Olej lniany
1 Łyżka
ocet winny
1 Łyżka
miód
0.5 Sztuki
sałata lodowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Najpierw panieruję boczniaki w jajcu i mące, a następnie grilluję je na kontakt grillu.
  2. Ugrillowane boczniaki tnę w cienkie paski.
  3. W misce mieszam porwaną na kawałki sałatę lodową, świeże liście szpinaku, ćwiartki pomidorów, kiełki brokułów i grillowane boczniaki pocięte w paski.
  4. Całość polewam sosem. Mieszam składniki: 3 łyżki oleju lnianego, 1 łyżka octu winnego, sól i pieprz oraz łyżeczka miodu.

Opis

Supersmaczna i superzdrowa sałatka ze świeżym szpinakiem i grillowanymi boczniakami.

Podobne przepisy

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

SAŁATKA Z MAKARONEM ŚWIDERKI I OSCYPKIEM

Łatwy Do 15 min

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 15 min

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!