Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szczypty
Kiełki
2 Sztuki
pomidor
3 Sztuki
Boczniaki
7 Sztuk
szpinak
3 Łyżki
Olej lniany
1 Łyżka
ocet winny
1 Łyżka
miód
0.5 Sztuki
sałata lodowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Najpierw panieruję boczniaki w jajcu i mące, a następnie grilluję je na kontakt grillu.
  2. Ugrillowane boczniaki tnę w cienkie paski.
  3. W misce mieszam porwaną na kawałki sałatę lodową, świeże liście szpinaku, ćwiartki pomidorów, kiełki brokułów i grillowane boczniaki pocięte w paski.
  4. Całość polewam sosem. Mieszam składniki: 3 łyżki oleju lnianego, 1 łyżka octu winnego, sól i pieprz oraz łyżeczka miodu.

Opis

Supersmaczna i superzdrowa sałatka ze świeżym szpinakiem i grillowanymi boczniakami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!