Sałatka z boczniakami i szpinakiem
bartek
0
0 / 0
Supersmaczna i superzdrowa sałatka ze świeżym szpinakiem i grillowanymi boczniakami.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
2 szcz. kiełki
2 szt. pomidor
3 szt. boczniaki
7 szt. szpinak
3 łyżka olej lniany
1 łyżka ocet winny
1 łyżka miód
0.50 szt. sałata lodowa
Przygotowanie
1
Panierować boczniaki w jajku i mące, a następnie grillować je na grillu elektrycznym.
2
Grillowane boczniaki pokroić w cienkie paski.
3
W misce wymieszać porwaną na kawałki sałatę lodową, świeże liście szpinaku, ćwiartki pomidorów, kiełki brokułów i grillowane boczniaki pocięte w paski.
4
Całość polać sosem. Wymieszać składniki: 3 łyżki oleju lnianego, 1 łyżka octu winnego, sól i pieprz oraz łyżeczka miodu.