Sałatka z boczniakami i szpinakiem

bartek
Sałatka z boczniakami i szpinakiem

0

0 / 0

Supersmaczna i superzdrowa sałatka ze świeżym szpinakiem i grillowanymi boczniakami.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 szczyp. kiełki

2 szt. pomidor

3 szt. boczniaki

7 szt. szpinak

3 łyżka olej lniany

1 łyżka ocet winny

1 łyżka miód

0.50 szt. sałata lodowa

Przygotowanie


1

Panierować boczniaki w jajku i mące, a następnie grillować je na grillu elektrycznym.

2

Grillowane boczniaki pokroić w cienkie paski.

3

W misce wymieszać porwaną na kawałki sałatę lodową, świeże liście szpinaku, ćwiartki pomidorów, kiełki brokułów i grillowane boczniaki pocięte w paski.

4

Całość polać sosem. Wymieszać składniki: 3 łyżki oleju lnianego, 1 łyżka octu winnego, sól i pieprz oraz łyżeczka miodu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

311

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły