0

Składniki

5 Mililitrów
sok z cytryny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jabłko
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Jabłko i marchewkę trzemy na tarce, marchewkę na dużych oczkach, jabłko na drobnych i skrapiamy sokiem z cytryny. Łączymy z kapustą. Dodajemy łyżkę lub dwie majonezu i mieszamy. Solimy, pieprzymy, posypujemy szczyptą cukru. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1h. Przed podaniem mieszamy jeszcze raz.

Opis

kultowa pozycja w mojej kuchni

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!