0

Składniki

5 Mililitrów
sok z cytryny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jabłko
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Jabłko i marchewkę trzemy na tarce, marchewkę na dużych oczkach, jabłko na drobnych i skrapiamy sokiem z cytryny. Łączymy z kapustą. Dodajemy łyżkę lub dwie majonezu i mieszamy. Solimy, pieprzymy, posypujemy szczyptą cukru. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1h. Przed podaniem mieszamy jeszcze raz.

Opis

kultowa pozycja w mojej kuchni

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!