0

Składniki

5 Mililitrów
sok z cytryny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jabłko
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Jabłko i marchewkę trzemy na tarce, marchewkę na dużych oczkach, jabłko na drobnych i skrapiamy sokiem z cytryny. Łączymy z kapustą. Dodajemy łyżkę lub dwie majonezu i mieszamy. Solimy, pieprzymy, posypujemy szczyptą cukru. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1h. Przed podaniem mieszamy jeszcze raz.

Opis

kultowa pozycja w mojej kuchni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!