0

Składniki

5 Mililitrów
sok z cytryny
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
kapusta biała
2 Sztuki
jabłko
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Jabłko i marchewkę trzemy na tarce, marchewkę na dużych oczkach, jabłko na drobnych i skrapiamy sokiem z cytryny. Łączymy z kapustą. Dodajemy łyżkę lub dwie majonezu i mieszamy. Solimy, pieprzymy, posypujemy szczyptą cukru. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1h. Przed podaniem mieszamy jeszcze raz.

Opis

kultowa pozycja w mojej kuchni

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!