Sałatka z awokado

lubella
Sałatka z awokado

1

0 / 0

Sałatka z awokado to świeże i zdrowe danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale i kolorem. Połączenie makaronu z pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą, awokado, kolendrą i papryczką chili to doskonałe źródło składników odżywczych, co z pewnością przypadnie do gustu osobom dbającym o zdrową dietę. To świetny wybór na różnego rodzaju przyjęcia, imprezy i uroczystości. Smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella świderki

2 szt. awokado

1 łodyga pomidorki koktajlowe

1 szt. cebula czerwona

1 łodyga kolendra

1 szt. papryczka chili

1 szt. sok z cytryny

3 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i lekko studzimy.

2

Awokado obieramy ze skórki, kroimy w paski i skrapiamy sokiem z cytryny. Kroimy cebulę oraz resztę składników. Całość mieszamy z makaronem. Dolewamy parę łyżek oliwy i doprawiamy do smaku.

3

Cebulę oraz resztę składników kroimy. Całość mieszamy z makaronem. Dolewamy parę łyżek oliwy i doprawiamy do smaku.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

599

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły