Sałatka wiosenna z fetą
m7
Zdrowa sałatka ze świeżych warzyw, pasuje jako dodatek do potraw, do mięsa, ryb, a także jako sama przekąska.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zdrowa sałatka ze świeżych warzyw, pasuje jako dodatek do potraw, do mięsa, ryb, a także jako sama przekąska.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
270 g ser feta
1 szt. rzodkiewka
1 szt. sałata lodowa
2 szt. pomidor
1 szt. ogórek
1 szt. cebula czerwona
Przygotowanie
Ogórek obrać i pokroić w plastry. Pomidory umyć i pokroić w większą kostke. Rzodkiewke umyć i pokroić w w plasterki. Cebulke obrać i pokroić w piórka. Sałate pokroić nie zadrobno.
wszystko wymieszać i podzielić na porcje. Fete pokroić w kostke i położyć na wierzch sałatki.
dodatkowo jak ktoś woli można polewać sosem czosnkowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.