Sałatka wiosenna z fetą

m7
Sałatka wiosenna z fetą

1

0 / 0

Zdrowa sałatka ze świeżych warzyw, pasuje jako dodatek do potraw, do mięsa, ryb, a także jako sama przekąska.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

270 g ser feta

1 szt. rzodkiewka

1 szt. sałata lodowa

2 szt. pomidor

1 szt. ogórek

1 szt. cebula czerwona

Przygotowanie


1

Ogórek obrać i pokroić w plastry. Pomidory umyć i pokroić w większą kostke. Rzodkiewke umyć i pokroić w w plasterki. Cebulke obrać i pokroić w piórka. Sałate pokroić nie zadrobno.

2

wszystko wymieszać i podzielić na porcje. Fete pokroić w kostke i położyć na wierzch sałatki.

3

dodatkowo jak ktoś woli można polewać sosem czosnkowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

203

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły