Sałatka wiosenna

monikap
Sałatka wiosenna

1

0 / 0

Szybka, prosta, kolorowa i pełna witamin sałatka - idealna na wiosnę.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. zioła

1 szt. cykoria

1 szt. ogórek

2 szt. pomidor

1 szt. rzodkiewka

1 szt. papryka czerwona

3 łyżka oliwa

1 łyżka sok z cytryny

0.50 szt. sałata lodowa

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa umyć, pomidory sparzyć obrać ze skórki, sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki. Ogórek, pomidory, paprykę i rzodkiewki pokroić w słupki. Ogórki i pomidory najlepiej pokroić wcześniej i odłożyć, żeby puściły sok.

2

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, pieprzem, solą i ziołami.

3

Wszystkie warzywa wymieszać razem polać sosem przed podaniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

111

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły