Salatka wigilijna
beata777
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
200 g makaron lubella muszelki morskie
500 g pieczarki
1 pusz. kukurydza konserwowa
1 szt. cebula
1 łyżka masło
1 szcz. sól, pieprz
2 łyżka majonez dekoracyjny krakus
0.25 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
1
Pieczarki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
2
Na maśle przesmażyć cebulę, aż zmięknie. Dodać pieczarki i smażyć, aż odparuje nadmiar płynu. Pod koniec smażenia dodać przyprawy. Wystudzić.
3
Ugotować makaron według przepisu. Wystudzić.
4
W salaterce wymieszać pieczarki, makaron i kukurydzę. Wymieszać z majonezem. Można ewentualnie doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.