Sałatka wielowarstwowa

m7
Sałatka wielowarstwowa

0

0 / 0

Przepis znam z jakiegoś czasopisma. Ja przeważnie robię ją na święta, ale pasuję na każdą okazjię. Warto spróbować bo wyśmienicię smakuję.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. nać pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. kukurydza konserwowa

3 szt. marchew

1 szt. fasola czerwona konserwowa

6 szt. ogórek konserwowy

5 szt. jajko

1 szt. por

1 szt. majonez

25 dag. szynka kanapkowa

25 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki układamy warstwami w szklanym,przejrzystym naczyniu wg.kolejności podanej w przepisię.

2

Warzywa z puszek należy osączyć, szynkę i ogórki pokroić w kostke, marchew i jajka ugotować na twardo , również pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki.

3

Majonezem posmarować warstwę marchwi i warstwę pora. Następnie posypać startym żółtym serem.

4

Naczynie z sałatką przykryć folią sporzywczą i wstawić do lodówki na około 20 godzin.

5

Przed podaniem sałatkę posypać drobno pokrojąną natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły