Sałatka wielowarstwowa
m7
0
0 / 0
0
Przepis znam z jakiegoś czasopisma. Ja przeważnie robię ją na święta, ale pasuję na każdą okazjię. Warto spróbować bo wyśmienicię smakuję.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżeczka nać pietruszki
1 szt cebula
1 szt kukurydza konserwowa
3 szt marchew
1 szt fasola czerwona konserwowa
6 szt ogórek konserwowy
5 szt jajko
1 szt por
1 szt majonez
25 dek. szynka kanapkowa
25 dek. ser żółty
Przygotowanie
Wszystkie składniki układamy warstwami w szklanym,przejrzystym naczyniu wg.kolejności podanej w przepisię.
Warzywa z puszek należy osączyć, szynkę i ogórki pokroić w kostke, marchew i jajka ugotować na twardo , również pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki.
Majonezem posmarować warstwę marchwi i warstwę pora. Następnie posypać startym żółtym serem.
Naczynie z sałatką przykryć folią sporzywczą i wstawić do lodówki na około 20 godzin.
Przed podaniem sałatkę posypać drobno pokrojąną natką pietruszki.