Sałatka wielowarstwowa
m7
Przepis znam z jakiegoś czasopisma. Ja przeważnie robię ją na święta, ale pasuję na każdą okazjię. Warto spróbować bo wyśmienicię smakuję.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
221
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis znam z jakiegoś czasopisma. Ja przeważnie robię ją na święta, ale pasuję na każdą okazjię. Warto spróbować bo wyśmienicię smakuję.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 łyżecz. nać pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. kukurydza konserwowa
3 szt. marchew
1 szt. fasola czerwona konserwowa
6 szt. ogórek konserwowy
5 szt. jajko
1 szt. por
1 szt. majonez
25 dag. szynka kanapkowa
25 dag. ser żółty
Przygotowanie
Wszystkie składniki układamy warstwami w szklanym,przejrzystym naczyniu wg.kolejności podanej w przepisię.
Warzywa z puszek należy osączyć, szynkę i ogórki pokroić w kostke, marchew i jajka ugotować na twardo , również pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki.
Majonezem posmarować warstwę marchwi i warstwę pora. Następnie posypać startym żółtym serem.
Naczynie z sałatką przykryć folią sporzywczą i wstawić do lodówki na około 20 godzin.
Przed podaniem sałatkę posypać drobno pokrojąną natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
221
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.