0

Składniki

1 Łyżeczka
nać pietruszki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
6 Sztuk
ogórek konserwowy
5 Sztuk
jajko
1 Sztuka
por
1 Sztuka
majonez
25 Dekagramów
Szynka kanapkowa
25 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki układamy warstwami w szklanym,przejrzystym naczyniu wg.kolejności podanej w przepisię.
  2. Warzywa z puszek należy osączyć, szynkę i ogórki pokroić w kostke, marchew i jajka ugotować na twardo , również pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki.
  3. Majonezem posmarować warstwę marchwi i warstwę pora. Następnie posypać startym żółtym serem.
  4. Naczynie z sałatką przykryć folią sporzywczą i wstawić do lodówki na około 20 godzin.
  5. Przed podaniem sałatkę posypać drobno pokrojąną natką pietruszki.

Opis

Przepis znam z jakiegoś czasopisma. Ja przeważnie robię ją na święta, ale pasuję na każdą okazjię. Warto spróbować bo wyśmienicię smakuję.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Sałatka śledziowa z fasolką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka śledziowa z fasolką

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowy...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!