0

Składniki

1 Łyżeczka
nać pietruszki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
6 Sztuk
ogórek konserwowy
5 Sztuk
jajko
1 Sztuka
por
1 Sztuka
majonez
25 Dekagramów
Szynka kanapkowa
25 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki układamy warstwami w szklanym,przejrzystym naczyniu wg.kolejności podanej w przepisię.
  2. Warzywa z puszek należy osączyć, szynkę i ogórki pokroić w kostke, marchew i jajka ugotować na twardo , również pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki.
  3. Majonezem posmarować warstwę marchwi i warstwę pora. Następnie posypać startym żółtym serem.
  4. Naczynie z sałatką przykryć folią sporzywczą i wstawić do lodówki na około 20 godzin.
  5. Przed podaniem sałatkę posypać drobno pokrojąną natką pietruszki.

Opis

Przepis znam z jakiegoś czasopisma. Ja przeważnie robię ją na święta, ale pasuję na każdą okazjię. Warto spróbować bo wyśmienicię smakuję.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!