0

Składniki

1 Łyżeczka
nać pietruszki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
6 Sztuk
ogórek konserwowy
5 Sztuk
jajko
1 Sztuka
por
1 Sztuka
majonez
25 Dekagramów
Szynka kanapkowa
25 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki układamy warstwami w szklanym,przejrzystym naczyniu wg.kolejności podanej w przepisię.
  2. Warzywa z puszek należy osączyć, szynkę i ogórki pokroić w kostke, marchew i jajka ugotować na twardo , również pokroić w kostkę, por w cienkie plasterki.
  3. Majonezem posmarować warstwę marchwi i warstwę pora. Następnie posypać startym żółtym serem.
  4. Naczynie z sałatką przykryć folią sporzywczą i wstawić do lodówki na około 20 godzin.
  5. Przed podaniem sałatkę posypać drobno pokrojąną natką pietruszki.

Opis

Przepis znam z jakiegoś czasopisma. Ja przeważnie robię ją na święta, ale pasuję na każdą okazjię. Warto spróbować bo wyśmienicię smakuję.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min
Mini Inspiracja

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!