Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina”

kontakt_6
Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina”

0

0 / 0

Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina” przygotowana została z myślą o wielbicielach korniszonów.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. kapusta pekińska

6 szt. korniszony krakus

15 dek. pomidory koktajlowe

20 dek. ser żółty

4 łyżka nasiona słonecznika

20 dek. kukurydza konserwowa

1 łyżka sok z cytryny

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa umyj i osusz.

2

Liście kapusty porwij na mniejsze kawałki i wsyp do miski.

3

Dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.

4

Ser żółty i korniszony pokrój w kostkę, odcedź kukurydzę i wymieszaj z innymi składnikami sałatki.

5

Wykonaj dressing: łyżeczkę soku z cytryny wymieszaj z pieprzem i solą. Odstaw na kilka minut. Następnie przygotowanym sosem polej całą sałatkę.

6

Wszystkie składniki wymieszaj. Miskę włóż do lodówki przed podaniem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły