Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina”

kontakt_6
Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina”

Średnia 0 / 0

Oceń!

Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina” przygotowana została z myślą o wielbicielach korniszonów.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. kapusta pekińska

6 szt. korniszony krakus

15 dag. pomidory koktajlowe

20 dag. ser żółty

4 łyżka nasiona słonecznika

20 dag. kukurydza konserwowa

1 łyżka sok z cytryny

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Warzywa umyj i osusz.

Liście kapusty porwij na mniejsze kawałki i wsyp do miski.

Dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.

Ser żółty i korniszony pokrój w kostkę, odcedź kukurydzę i wymieszaj z innymi składnikami sałatki.

Wykonaj dressing: łyżeczkę soku z cytryny wymieszaj z pieprzem i solą. Odstaw na kilka minut. Następnie przygotowanym sosem polej całą sałatkę.

Wszystkie składniki wymieszaj. Miskę włóż do lodówki przed podaniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

332

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły