Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina”
kontakt_6
0
0 / 0
Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina” przygotowana została z myślą o wielbicielach korniszonów.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. kapusta pekińska
6 szt. korniszony krakus
15 dek. pomidory koktajlowe
20 dek. ser żółty
4 łyżka nasiona słonecznika
20 dek. kukurydza konserwowa
1 łyżka sok z cytryny
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa umyj i osusz.
Liście kapusty porwij na mniejsze kawałki i wsyp do miski.
Dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Ser żółty i korniszony pokrój w kostkę, odcedź kukurydzę i wymieszaj z innymi składnikami sałatki.
Wykonaj dressing: łyżeczkę soku z cytryny wymieszaj z pieprzem i solą. Odstaw na kilka minut. Następnie przygotowanym sosem polej całą sałatkę.
Wszystkie składniki wymieszaj. Miskę włóż do lodówki przed podaniem.