Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina”
kontakt_6
Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina” przygotowana została z myślą o wielbicielach korniszonów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
332
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka warzywna „Kolorowa Dolina” przygotowana została z myślą o wielbicielach korniszonów.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. kapusta pekińska
6 szt. korniszony krakus
15 dag. pomidory koktajlowe
20 dag. ser żółty
4 łyżka nasiona słonecznika
20 dag. kukurydza konserwowa
1 łyżka sok z cytryny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Warzywa umyj i osusz.
Liście kapusty porwij na mniejsze kawałki i wsyp do miski.
Dodaj pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
Ser żółty i korniszony pokrój w kostkę, odcedź kukurydzę i wymieszaj z innymi składnikami sałatki.
Wykonaj dressing: łyżeczkę soku z cytryny wymieszaj z pieprzem i solą. Odstaw na kilka minut. Następnie przygotowanym sosem polej całą sałatkę.
Wszystkie składniki wymieszaj. Miskę włóż do lodówki przed podaniem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
332
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.