Sałatka warzywna
m7
0
0 / 0
0
Smaczna, pełna warzyw sałatka na zimę.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 kg pomidor
1 kg fasola szparagowa
1 łyżeczka sól, pieprz
0.50 łyżeczka cukier
1 szt kalafior
1 szt brokuły
2 szt cebula
6 szt marchew
Przygotowanie
1
Pomidory umyć, pokroić na cząstki i dusić w 1 szklance wody. Gdy będą miękkie zmiksować lub przetrzeć je przez sito.
2
Fasolkę szparagową, po oczyszczeniu i umyciu pokroić na kawałki długości 2-3 cm, kalafior i brokuły podzielić na różyczki, marchewkę na plasterki, ugotować w małej ilości wody,
3
Gotować do miękkości.
4
Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu (nie rumienić), wlać do pomidorów, dodać wszystkie warzywa i mieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem.
5
Przełożyć gorące do słoików, pasteryzować 15 minut.