0

Składniki

2 Kilogramy
pomidor
1 Kilogram
Fasola szparagowa
1 Łyżeczka
sól, pieprz
0.5 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
brokuły
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
marchew
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pomidory myjemy, kroimy na cząstki i dusimy w 1 szklance wody . Gdy są miękkie miksujemy lub przecieramy je przez sito.
  2. Fasolkę szparagową, po oczyszczeniu i umyciu kroimy na kawałki długości 2—3 cm kalafior i brokuły dzielimy na różyczki,marchewkę na plasterki,gotujemy w małej ilości wody,
  3. gotujemy do miękkości.
  4. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu (nie rumienimy), , wlewamy do pomidorów dodajemy wszystkie warzywa i mieszać,doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem.
  5. Przełożyć gorące do słoików,pasteryzować 15 minut.

Opis

smaczna sałatka na zimę

Podobne przepisy

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!