Sałatka warzywna

m7
Sałatka warzywna

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczna, pełna warzyw sałatka na zimę.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 kg pomidor

1 kg fasola szparagowa

1 łyżecz. sól, pieprz

0.50 łyżecz. cukier

1 szt. kalafior

1 szt. brokuły

2 szt. cebula

6 szt. marchew

Przygotowanie


Pomidory umyć, pokroić na cząstki i dusić w 1 szklance wody. Gdy będą miękkie zmiksować lub przetrzeć je przez sito.

Fasolkę szparagową, po oczyszczeniu i umyciu pokroić na kawałki długości 2-3 cm, kalafior i brokuły podzielić na różyczki, marchewkę na plasterki, ugotować w małej ilości wody,

Gotować do miękkości.

Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu (nie rumienić), wlać do pomidorów, dodać wszystkie warzywa i mieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem.

Przełożyć gorące do słoików, pasteryzować 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

236

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

46

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły