Example thumb
0

Składniki

2 Kilogramy
pomidor
1 Kilogram
Fasola szparagowa
1 Łyżeczka
sól, pieprz
0.5 Łyżeczki
cukier
1 Sztuka
kalafior
1 Sztuka
brokuły
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
marchew
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pomidory myjemy, kroimy na cząstki i dusimy w 1 szklance wody . Gdy są miękkie miksujemy lub przecieramy je przez sito.
  2. Fasolkę szparagową, po oczyszczeniu i umyciu kroimy na kawałki długości 2—3 cm kalafior i brokuły dzielimy na różyczki,marchewkę na plasterki,gotujemy w małej ilości wody,
  3. gotujemy do miękkości.
  4. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu (nie rumienimy), , wlewamy do pomidorów dodajemy wszystkie warzywa i mieszać,doprawić do smaku solą,pieprzem,cukrem.
  5. Przełożyć gorące do słoików,pasteryzować 15 minut.

Opis

smaczna sałatka na zimę

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!