Sałatka warzywna

m7

sałatka warzywna do słoików
Wartości odżywcze na porcję
Energia
186
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
sałatka warzywna do słoików
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
8 kg ogórek
1 kg cebula
1 kg marchew
1 szt. ocet
1 szt. oliwa
4 łyżka sól
Przygotowanie
1
Ogórki i cebulę poszatkować jak na mizerię
2
wymieszać z solą następnie odstawić na pół godziny i odcedzić przez druślak
3
obrać marchewkę i przetrzeć na tarce jarzynowej
4
wszystko razem wymieszać dodając ocet i oliwę
5
można dodać natkę pietruszki