1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
250 Gramów
majonez
5 Sztuk
marchew
3 Sztuki
Jajka ugotowane
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
musztarda
0.5 Kilograma
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki myjemy, gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  2. Kukurydzę oraz groszek konserwowy odsączamy z zalewy.
  3. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
  4. Cebulę obieramy i drobno siekamy.
  5. Ogórki oraz marchewkę (marchewkę wcześniej gotujemy) obieramy i kroimy w kostkę.
  6. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, kilka łyżek musztardy, sól oraz pieprz.
  7. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby sałatka się przegryzła.

Opis

Sałatka zawsze "na czasie".

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!