1

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
250 Gramów
majonez
5 Sztuk
marchew
3 Sztuki
Jajka ugotowane
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
musztarda
0.5 Kilograma
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ziemniaki myjemy, gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  2. Kukurydzę oraz groszek konserwowy odsączamy z zalewy.
  3. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
  4. Cebulę obieramy i drobno siekamy.
  5. Ogórki oraz marchewkę (marchewkę wcześniej gotujemy) obieramy i kroimy w kostkę.
  6. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, kilka łyżek musztardy, sól oraz pieprz.
  7. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby sałatka się przegryzła.

Opis

Sałatka zawsze "na czasie".

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!