Sałatka warstwowa z tuńczykiem

m7
Sałatka warstwowa z tuńczykiem

1

0 / 0

Jakiś czas temu modne były warstwowe sałatki, i przy okazji różnych urodzin i imienin, kilka z nich wypróbowałam. Ale tylko o tej mogę powiedzieć - rewelacja

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 kostka masło

5 szt. białko jaja kurzego

2 szt. serek topiony

1 szt. cebula

3 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. tuńczyk w sosie własnym

1 szt. majonez

2 szt. marchew

5 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. szczypiorek

Przygotowanie


1

Sałatkę układamy w takiej kolejności jak wymienione składniki.

2

Białka trzemy na grubej tarce.

3

Serki i masło, dzień wcześniej wkładamy do zamrażalnika, do sałatki ścieramy na grubej tarce.

4

Cebule i ogórki kroimy w drobną kostkę.

5

Tuńczyka odsączamy.

6

Marchewkę gotujemy i ścieramy na grubej tarce.

7

Żółtka ścieramy. Szczypiorek drobno kroimy.

8

Dodatkowo warstwy solimy i pieprzymy wedlw uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

161

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły