Sałatka warstwowa

agf
Sałatka warstwowa

1

0 / 0

Bardzo ciekawie prezentuje się na stole.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

250 g pierś kurczaka

200 g ser żółty

0.50 szt. por

1 szt. seler konserwowy

1 szt. kukurydza

4 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Składniki układamy w naczyniu warstwami:

2

posiekany por, następnie pokrojona w kosteczkę wędlina, seler konserwowy (zanim wrzucimy odcedzamy z zalewy), kukurydza, następnie nakładamy majonez i rozprowadzamy po całości.

3

Od góry posypujemy startym żółtym serem i pieprzymy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

232

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły