Sałatka warstwowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka warstwowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979859.jpeg&w=3840&q=75)
Ta sałatka robi furorę wśród znajomych.
0
0 / 0
Ta sałatka robi furorę wśród znajomych.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
100 g przyprawa do gyrosa
2 szt. pierś kurczaka
4 szt. ogórek konserwowy
3 łyżka keczup
3 łyżka majonez
15 dag. ser żółty
15 dag. kapusta pekińska
0.50 szt. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 3-4 godziny. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju, studzimy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy.
Ogórki kroimy w drobną kostkę.
Kapustę pekińską drobno kroimy.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Następnie układamy w salaterce, najlepiej przezroczystej wg następującej kolejności:
1. pierś z kurczaka
2. ogórki korniszony
3. gruba warstwa keczupu
4. kukurydza
5. żółty ser
6. warstwa majonezu
7. kapusta pekińska.
Następnie sałatkę wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki.