Sałatka w melonie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka w melonie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6959-1702057968122.jpeg&w=3840&q=75)
Dwa w jednym: wykwintny deser i bomba witaminowa.
0
0 / 0
Dwa w jednym: wykwintny deser i bomba witaminowa.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. melon
1 szt. banan
1 szt. pomarańcza
2 szt. brzoskwinia
2 szt. kiwi
20 szt. winogrona
Przygotowanie
Melona (najlepiej Galia), brzoskwinie i winogrona myjemy. Resztę owoców obieramy ze skórki.
Następnie melona rozkrajmy na dwie połówki i łyżką najpierw usuwamy pestki, które wyrzucamy, a następnie wydrążamy miąższ, który kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do osobnej miski.
Banana kroimy w talarki. Pomarańczę dzielimy na cząstki, a każdą z nich kroimy na mniejsze kawałki i usuwamy pestki. Brzoskwinie i kiwi kroimy w kostkę. Kulki winogron przekrawamy na połówki i usuwamy pestki.
Tak przygotowane owoce wrzucamy do miski z melonem i mieszamy.
Sałatkę rozkładamy do skórek po melonie.
Należy pamiętać aby kawałki owoców nie były zbyt małe. Sałatkę najlepiej zrobić tuż przed spożyciem.