1

Składniki

400 Gramów
Makaron Lubella świderek kolorowy
200 Gramów
Szpinak BABY
10 Sztuk
truskawki
8 Sztuk
Pomidor cherry
100 Gramów
Ser pleśniowy
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łodyga
miód
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Myjemy szpinak i wsypujemy go do miski.
  3. Dodajemy przekrojone na pół pomidory cherry oraz truskawki
  4. W osobnej miseczce przygotowujemy dressing z oliwy, miodu i czosnku.
  5. Dressing dodajemy do sałatki, na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Starannie mieszamy.
  6. Makaron łączymy z resztą składników i posypujemy pokruszonym serem pleśniowym.

Opis

Na urlopie człowiek nie powinien się przemęczać. Jeśli jesteście podobnego zdania, to na pewno przypadnie Wam do gustu nasz przepis na sałatkę urlopową z makaronem typu świderki, szpinakiem, truskawkami, pomidorkami cherry i serem pleśniowym. Do jej przygotowania wystarczy jedynie 15 minut!

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!