Sałatka urlopowa
lubella
Na urlopie człowiek nie powinien się przemęczać. Jeśli jesteście podobnego zdania, to na pewno przypadnie Wam do gustu nasz przepis na sałatkę urlopową z makaronem typu świderki, szpinakiem, truskawkami, pomidorkami cherry i serem pleśniowym. Do jej przygotowania wystarczy jedynie 15 minut!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
522
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4.4 / 5
Na urlopie człowiek nie powinien się przemęczać. Jeśli jesteście podobnego zdania, to na pewno przypadnie Wam do gustu nasz przepis na sałatkę urlopową z makaronem typu świderki, szpinakiem, truskawkami, pomidorkami cherry i serem pleśniowym. Do jej przygotowania wystarczy jedynie 15 minut!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świderek kolorowy
10 szt. truskawki
8 szt. pomidor cherry
100 g ser pleśniowy
2 łyżka oliwa z oliwek
1 łodyga miód
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. pieprz, sól do smaku
200 g szpinak baby
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Myjemy szpinak i wsypujemy go do miski.
Dodajemy przekrojone na pół pomidory cherry oraz truskawki
W osobnej miseczce przygotowujemy dressing z oliwy, miodu i czosnku.
Dressing dodajemy do sałatki, na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Starannie mieszamy.
Makaron łączymy z resztą składników i posypujemy pokruszonym serem pleśniowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
522
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.