Sałatka Tysiąca Wysp
g_bunia
0
0 / 0
Pyszna sałatka na kolację - pożywna i pełna warzyw.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 pęcz. seler naciowy
250 g pieczarki
0.50 pusz. kukurydza konserwowa
600 g piersi z kurczaka
3 szt. ogórki konserwowe krakus
0.50 pęcz. rukola
1 pusz. suszone pomidory w zalewie
1 szcz. delikat do mięs
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. przyprawa do kurczaka
Przygotowanie
1
Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć do miękkości. Pokroić piersi z kurczaka, doprawić delikatem oraz przyprawą do kurczaka, usmażyć.
2
Selera, pomidory oraz ogórki pokroić w kostkę a rukolę posiekać.
3
Do miski wrzucić wszystkie wcześniej przygotowane składniki. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz niewielką ilością oleju z pomidorków suszonych.