0

Składniki

0 Szczypt
sól, pieprz
4 Łyżeczki
oliwa
100 Gramów
ryż biały
100 Gramów
Szynka konserwowa
100 Gramów
sałata
150 Gramów
Tuńczyk
100 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
Roszponka
1 Sztuka
szczypiorek
0 Sztuk
pomidor
3 Łyżki
majonez
0.5 Sztuki
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.Wędlinę kroimy w kostkę.Warzywa odsączamy z zalewy.Tuńczyk lekko odsączamy z oliwy.Ser trzemy na tarce o średnich oczkach.Składniki sałatki mieszamy w misce, dodajemy majonez ,doprawiamy do smaku.
  2. W salaterkach wykładamy rozdrobnioną dłońmi sałatę lodową.Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny ,lekko solimy,pieprzymy.Na sałatę lodową nakładamy sałatkę ryżową,posypujemy posiekanym szczypiorkiem i roszpunką.Dekorujemy cząstkami pomidora

Opis

Na każde przyjęcie okolicznościowe.Polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!