Sałatka Tonno
m7
Na każde przyjęcie okolicznościowe.Polecam
0
0 / 0
Na każde przyjęcie okolicznościowe.Polecam
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 łyżeczka oliwa
100 g ryż biały
100 g szynka konserwowa
100 g sałata
150 g tuńczyk
100 g ser żółty
1 szt. sałata lodowa
1 szt. roszponka
1 szt. szczypiorek
3 łyżka majonez
0.50 szt. sok z cytryny
Przygotowanie
Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.Wędlinę kroimy w kostkę.Warzywa odsączamy z zalewy.Tuńczyk lekko odsączamy z oliwy.Ser trzemy na tarce o średnich oczkach.Składniki sałatki mieszamy w misce, dodajemy majonez ,doprawiamy do smaku.
W salaterkach wykładamy rozdrobnioną dłońmi sałatę lodową.Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny ,lekko solimy,pieprzymy.Na sałatę lodową nakładamy sałatkę ryżową,posypujemy posiekanym szczypiorkiem i roszpunką.Dekorujemy cząstkami pomidora