Sałatka szopska.

m7
Sałatka szopska.

0

0 / 0

Lekka ,orzeźwiająca sałatka.Smaczna i apetycznie kolorowa.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz czarny

1 szczyp. sól biała

1 szt. cebula czerwona

2 szt. pomidor

2 szt. ogórki zielone

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. feta

3 łyżka sos winegret

1 łyżka oliwki zielone marynowane

Przygotowanie


1

Pomidory,ogórek zielony,papryki oraz ser feta kroimy w kostkę jednakowej wielkości.

2

cebulę kroimy w cieniutkie piórka.

3

oliwki kroimy w krążki.

4

całość delikatnie łączymy z sosem winegret.

5

doprawiamy pieprzem i solą.

6

odstawiamy na 30 minut.

7

najlepiej smakuje z chrupiącym tostem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

124

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły