Sałatka szopska.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka szopska.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8075-1702058028645.jpeg&w=3840&q=75)
Lekka ,orzeźwiająca sałatka.Smaczna i apetycznie kolorowa.
0
0 / 0
Lekka ,orzeźwiająca sałatka.Smaczna i apetycznie kolorowa.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz czarny
1 szczyp. sól biała
1 szt. cebula czerwona
2 szt. pomidor
2 szt. ogórki zielone
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. feta
3 łyżka sos winegret
1 łyżka oliwki zielone marynowane
Przygotowanie
1
Pomidory,ogórek zielony,papryki oraz ser feta kroimy w kostkę jednakowej wielkości.
2
cebulę kroimy w cieniutkie piórka.
3
oliwki kroimy w krążki.
4
całość delikatnie łączymy z sosem winegret.
5
doprawiamy pieprzem i solą.
6
odstawiamy na 30 minut.
7
najlepiej smakuje z chrupiącym tostem.