1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
rzodkiewka
1 Kostka
ser feta
0.25 Sztuki
kapusta pekińska
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Ogórek świeży
10 Dekagramów
Szynka wiejska
0.5 Szklanki
oliwki czarne
0.5 Sztuki
ingridient
makaron penne Lubella Pełne Ziarno
0.5 Sztuki
Makaron uszka
0.5 Sztuki
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makarony gotujemy, a warzywa kroimy w drobną kostkę (lub jak kto woli).
  2. Mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem i solą.
  3. Ser feta również kroimy w kostkę, a oliwki na połówki lubi kupujemy od razu pokrojone w plasterki - jeśli ktoś chce to rozrzucamy dekoracyjnie na wierzch lub delikatnie mieszamy z warzywami.

Opis

Ta smaczna sałatka przyszła na nasz stół już tą śmieszną nazwą - gdzieś tam dla swojej teściowej, jakaś synowa postanowiła zrobić energetyczną sałatkę warzywną i chwała jej za to!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!