0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Łyżeczki
ocet winny
0.5 Szklanki
oliwki czarne
1 Szklanka
Fasola biała
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
Oliwa z oliwek extra virgin
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bardzo drobno kroimy cebulę oraz zieloną paprykę, następnie mieszamy oba składniki ze sobą.
  2. dodajemy doń ugotowaną i ostudzoną już fasolkę (dzień wcześniej namoczoną i następnego ugotowaną). Do składników dodajemy oliwki (nie kroimy ich).
  3. blanszujemy pomidory, kroimy je na pół i usuwamy środek z pestkami. Pozostały miąższ kroimy bardzo drobno, dodajemy do sałaty.
  4. na koniec dodajemy sól, pieprz i 1-2 łyżki oliwy.Całość mieszamy.
  5. uwaga! Ocet dodajemy już indywidualnie, na talerzu.

Opis

Pyszna sałatka, do tego zdrowa i bardzo prosta. Najlepsza na gorące dni.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!