0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Łyżeczki
ocet winny
0.5 Szklanki
oliwki czarne
1 Szklanka
Fasola biała
3 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
Oliwa z oliwek extra virgin
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bardzo drobno kroimy cebulę oraz zieloną paprykę, następnie mieszamy oba składniki ze sobą.
  2. dodajemy doń ugotowaną i ostudzoną już fasolkę (dzień wcześniej namoczoną i następnego ugotowaną). Do składników dodajemy oliwki (nie kroimy ich).
  3. blanszujemy pomidory, kroimy je na pół i usuwamy środek z pestkami. Pozostały miąższ kroimy bardzo drobno, dodajemy do sałaty.
  4. na koniec dodajemy sól, pieprz i 1-2 łyżki oliwy.Całość mieszamy.
  5. uwaga! Ocet dodajemy już indywidualnie, na talerzu.

Opis

Pyszna sałatka, do tego zdrowa i bardzo prosta. Najlepsza na gorące dni.

Podobne przepisy

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!