0

Składniki

500 Mililitrów
olej
1 Kilogram
Śledź matias
650 Gramów
Papryka czerwona konserwowa
700 Gramów
Grzyby marynowane
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety śledziowe matias dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski.
  2. Cebulę pokroić w pół talarki, skropić sokiem z 1 cytryny oraz dodać 2 łyżeczki cukru i trochę pieprzu. Wszystko dobrze wygnieść.
  3. Grzybki marynowane oraz paprykę konserwową pokroić w kostkę.
  4. Składniki kłaść warstwami: cebula, śledzie, grzybki, papryka, cebula, śledzie itd., aż do wykorzystania wszystkich składników.
  5. Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni.

Opis

Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!