Sałatka śledziowa z papryką i grzybkami

m7
Sałatka śledziowa z papryką i grzybkami

0

0 / 0

Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 olej

1 kg śledź matias

650 g papryka czerwona konserwowa

700 g grzyby marynowane

2 szt. cebula

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Filety śledziowe matias dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski.

2

Cebulę pokroić w pół talarki, skropić sokiem z 1 cytryny oraz dodać 2 łyżeczki cukru i trochę pieprzu. Wszystko dobrze wygnieść.

3

Grzybki marynowane oraz paprykę konserwową pokroić w kostkę.

4

Składniki kłaść warstwami: cebula, śledzie, grzybki, papryka, cebula, śledzie itd., aż do wykorzystania wszystkich składników.

5

Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły