0

Składniki

500 Mililitrów
olej
1 Kilogram
Śledź matias
650 Gramów
Papryka czerwona konserwowa
700 Gramów
Grzyby marynowane
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Filety śledziowe matias dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski.
  2. Cebulę pokroić w pół talarki, skropić sokiem z 1 cytryny oraz dodać 2 łyżeczki cukru i trochę pieprzu. Wszystko dobrze wygnieść.
  3. Grzybki marynowane oraz paprykę konserwową pokroić w kostkę.
  4. Składniki kłaść warstwami: cebula, śledzie, grzybki, papryka, cebula, śledzie itd., aż do wykorzystania wszystkich składników.
  5. Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni.

Opis

Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.

Podobne przepisy

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!