Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
olej
1 Kilogram
Śledź matias
650 Gramów
Papryka czerwona konserwowa
700 Gramów
Grzyby marynowane
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
cytryna
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety śledziowe matias dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski.
  2. Cebulę pokroić w pół talarki, skropić sokiem z 1 cytryny oraz dodać 2 łyżeczki cukru i trochę pieprzu. Wszystko dobrze wygnieść.
  3. Grzybki marynowane oraz paprykę konserwową pokroić w kostkę.
  4. Składniki kłaść warstwami: cebula, śledzie, grzybki, papryka, cebula, śledzie itd., aż do wykorzystania wszystkich składników.
  5. Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni.

Opis

Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!