Sałatka śledziowa z papryką i grzybkami
m7
Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.
0
0 / 0
Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
500 olej
1 kg śledź matias
650 g papryka czerwona konserwowa
700 g grzyby marynowane
2 szt. cebula
1 szt. cytryna
Przygotowanie
1
Filety śledziowe matias dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski.
2
Cebulę pokroić w pół talarki, skropić sokiem z 1 cytryny oraz dodać 2 łyżeczki cukru i trochę pieprzu. Wszystko dobrze wygnieść.
3
Grzybki marynowane oraz paprykę konserwową pokroić w kostkę.
4
Składniki kłaść warstwami: cebula, śledzie, grzybki, papryka, cebula, śledzie itd., aż do wykorzystania wszystkich składników.
5
Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni.