Sałatka śledziowa z papryką i grzybkami

m7

Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1625
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
150
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dostałam od koleżanki, a ponieważ jest pyszna bardzo często ją robię.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 olej
1 kg śledź matias
650 g papryka czerwona konserwowa
700 g grzyby marynowane
2 szt. cebula
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Filety śledziowe matias dobrze wymoczyć, odsączyć i pokroić w paski.
Cebulę pokroić w pół talarki, skropić sokiem z 1 cytryny oraz dodać 2 łyżeczki cukru i trochę pieprzu. Wszystko dobrze wygnieść.
Grzybki marynowane oraz paprykę konserwową pokroić w kostkę.
Składniki kłaść warstwami: cebula, śledzie, grzybki, papryka, cebula, śledzie itd., aż do wykorzystania wszystkich składników.
Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1625
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
150
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.