0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
2 Szklanki
mleko
8 Sztuk
Śledź matias
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
2 Łyżki
majonez
1 Łyżka
śmietana
1 Łyżka
musztarda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie zamaczamy w wodzie na ok godzinę. Odsączamy, następnie zalewamy mlekiem, wkładamy do lodówki na ok godzinę.
  2. W tym czasie kroimy cebulkę, paprykę, ogórki w drobną kostkę. Wrzucamy do miseczki. Wyjmujemy śledzie, dokładnie płukamy, kroimy w kostkę, dorzucamy do miseczki.
  3. Sos: Mieszamy majonez , śmietanę, musztardę, przyprawiamy pieprzem, mieszamy z sałatką. Smacznego!!!

Opis

Na każdą okazję, smaczna, oczywiście dla fanów matijasów:D

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Paluszki z dipem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!