0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
2 Szklanki
mleko
8 Sztuk
Śledź matias
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
2 Łyżki
majonez
1 Łyżka
śmietana
1 Łyżka
musztarda
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Śledzie zamaczamy w wodzie na ok godzinę. Odsączamy, następnie zalewamy mlekiem, wkładamy do lodówki na ok godzinę.
  2. W tym czasie kroimy cebulkę, paprykę, ogórki w drobną kostkę. Wrzucamy do miseczki. Wyjmujemy śledzie, dokładnie płukamy, kroimy w kostkę, dorzucamy do miseczki.
  3. Sos: Mieszamy majonez , śmietanę, musztardę, przyprawiamy pieprzem, mieszamy z sałatką. Smacznego!!!

Opis

Na każdą okazję, smaczna, oczywiście dla fanów matijasów:D

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron z miodem i makiem

Średni Do 3 godz
Makaron z miodem i makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!