0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Śledź matias
1 Sztuka
Czerwona fasola
1 Sztuka
Fasola biała konserwowa
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Matiasy wcześniej musimy umyć i namoczyć w zimnej wodzie
  2. Fasole osączamy z puszki.
  3. Ogórki kroimy w drobną kostke, cebulę obieramy drobno siekamy, wymoczone śledzie kroimy w większą kostkę, natkę pietruszki siekamy.
  4. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy pietruszkę, majonez, przyprawiamy pieprzem.

Opis

Robię bardzo często tę sałatkę nie tylko na święta nie dodaję do niej ziemniaków bo w sałatkach ich nie lubię poza tym wydaje mi się że tutaj fasola w zupełności wystarczy:)Sałatke można zrobić też w wersji bez majonezu i zamiast majonezu dodać tylko oliwę, do sałatki można dodac też jajka.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!