0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
4 Sztuki
Śledź matias
1 Sztuka
Czerwona fasola
1 Sztuka
Fasola biała konserwowa
1 Sztuka
cebula
4 Sztuki
ogórek kiszony
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Matiasy wcześniej musimy umyć i namoczyć w zimnej wodzie
  2. Fasole osączamy z puszki.
  3. Ogórki kroimy w drobną kostke, cebulę obieramy drobno siekamy, wymoczone śledzie kroimy w większą kostkę, natkę pietruszki siekamy.
  4. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy pietruszkę, majonez, przyprawiamy pieprzem.

Opis

Robię bardzo często tę sałatkę nie tylko na święta nie dodaję do niej ziemniaków bo w sałatkach ich nie lubię poza tym wydaje mi się że tutaj fasola w zupełności wystarczy:)Sałatke można zrobić też w wersji bez majonezu i zamiast majonezu dodać tylko oliwę, do sałatki można dodac też jajka.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!