0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz
4 Sztuki
Śledź matias
4 Sztuki
ziemniaki ugotowane
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
5 Sztuk
ogórki konserwowe
3 Łyżki
majonez
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować oskrobane ziemniaki, dwie pietruszki, seler. Wystudzić i drobno posiekać. Śledzie wymoczyć przez dwie godziny, odsączyć i drobno pokroić.Cebule oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć i posiekać. Groszek odcedzić. Wymieszać razem posiekane warzywa oraz śledzie.Doprawić trzema kopiastymi łyżkami majonezu kieleckiego oraz łyżką kwaśnej śmietany. Dosolić i popieprzyć do smaku- smacznego.

Opis

Sałatka śledziowa w wersji biało-zielonej.

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!