0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz
4 Sztuki
Śledź matias
4 Sztuki
ziemniaki ugotowane
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
5 Sztuk
ogórki konserwowe
3 Łyżki
majonez
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować oskrobane ziemniaki, dwie pietruszki, seler. Wystudzić i drobno posiekać. Śledzie wymoczyć przez dwie godziny, odsączyć i drobno pokroić.Cebule oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć i posiekać. Groszek odcedzić. Wymieszać razem posiekane warzywa oraz śledzie.Doprawić trzema kopiastymi łyżkami majonezu kieleckiego oraz łyżką kwaśnej śmietany. Dosolić i popieprzyć do smaku- smacznego.

Opis

Sałatka śledziowa w wersji biało-zielonej.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!