0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz
4 Sztuki
Śledź matias
4 Sztuki
ziemniaki ugotowane
1 Sztuka
cebula biała
1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
groszek zielony konserwowy
5 Sztuk
ogórki konserwowe
3 Łyżki
majonez
0.5 Sztuki
seler
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotować oskrobane ziemniaki, dwie pietruszki, seler. Wystudzić i drobno posiekać. Śledzie wymoczyć przez dwie godziny, odsączyć i drobno pokroić.Cebule oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć i posiekać. Groszek odcedzić. Wymieszać razem posiekane warzywa oraz śledzie.Doprawić trzema kopiastymi łyżkami majonezu kieleckiego oraz łyżką kwaśnej śmietany. Dosolić i popieprzyć do smaku- smacznego.

Opis

Sałatka śledziowa w wersji biało-zielonej.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Puree z kalafiora i ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Puree z kalafiora i ziemniaków

Sos chrzanowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!