Sałatka śledziowa biało- zielona

m7

Sałatka śledziowa w wersji biało-zielonej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka śledziowa w wersji biało-zielonej.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
4 szt. śledź matias
4 szt. ziemniaki ugotowane
1 szt. cebula biała
1 szt. szczypiorek
2 szt. korzeń pietruszki
1 szt. groszek zielony konserwowy
5 szt. ogórki konserwowe krakus
3 łyżka majonez
0.50 szt. seler
Przygotowanie
Ugotować oskrobane ziemniaki, dwie pietruszki, seler. Wystudzić i drobno posiekać. Śledzie wymoczyć przez dwie godziny, odsączyć i drobno pokroić.Cebule oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć i posiekać. Groszek odcedzić. Wymieszać razem posiekane warzywa oraz śledzie.Doprawić trzema kopiastymi łyżkami majonezu kieleckiego oraz łyżką kwaśnej śmietany. Dosolić i popieprzyć do smaku- smacznego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
46
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.