0

Składniki

0.25 Szklanki
śmietana 18%
4 Sztuki
jaja kurze całe
2 Sztuki
ogórek konserwowy
1 Sztuka
jabłka
2 Sztuki
cebula
1 Łyżka
musztarda
2 Łyżki
majonez
30 Dekagramów
Filety śledziowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Filety pokroić w dość sporą kostkę.
  2. Dodać pokrojoną cebulę, jabłko oraz jajka i ogórki.
  3. Majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną i musztardą doprawić do smaku. można dodać jeszcze sok z cytryny lub odrobinę chrzanu. Powstałym sosem zalać śledzie.

Opis

pyszna sałatka śledziowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!