0

Składniki

4 Sztuki
Płaty śledziowe
2 Łyżki
majonez dekoracyjny KRAKUS
1 Łyżka
musztarda
1 Sztuka
cebula czerwona
3 Sztuki
ingridient
ogórki konserwowe krakus
4 Sztuki
Jajka ugotowane na twardo
1 Sztuka
Granat
1 Łyżeczka
ocet
1 Szczypta
pieprz czarny
1 Łyżeczka
Natka pietruszki
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty śledziowe moczę przez 2 godziny w wodzie z dodatkiem łyżeczki octu. Następnie kroję w drobną kostkę, łącze z majonezem i musztardą. Doprawiam pieprzem i odstawiam na godzinę do lodówki.
  2. Cebulę i ogórki kroję w drobną kostkę. Wydrążam pestki granatu. Białka i żółtka ścieram na tarce o dużych oczkach do osobnych salaterek.
  3. Na środku talerza układam sałatkę śledziową. Wokół układam pokrojoną cebulę czerwoną. Następnie ogórki, pestki granatu, starte żółtka i białka. Ozdabiamy natką pietruszki.

Opis

Mam kilka sposobów na to, by nie marnować jedzenia. Przede wszystkim zawsze robię listę zakupów. Wiem ile osób spędzi ze mną święta, co przygotuję i jakie składniki są mi potrzebne. Jeżeli zostaje mi jedzenie, zawożę je do stowarzyszenia, gdzie jedzenie jest przekazywane bezdomnym.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!