0

Składniki

1 Puszka
fasola czerwona konserwowa
1 Szczypta
sól, pieprz
0.75 Szklanki
śliwki suszone
7 Sztuk
Płaty śledziowe
1 Sztuka
cebula
7 Łyżek
majonez
0.5 Szklanki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty śledziowe kroimy w paseczki.
  2. Śliwki kalifornijskie kroimy w paseczki.
  3. Cebulę kroimy w kostkę.
  4. Mieszamy te składniki z odsączoną czerwoną fasolą z puszki, dodajemy rodzynki i majonez (mało majonezu).
  5. Doprawiamy pieprzem i solą.

Opis

Dla miłośników ostrego smaku śledzi, ale tutaj akurat złagodzone przez śliwki, rodzynki i fasolę.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka śledziowa z fasolką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka śledziowa z fasolką

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowy...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki z kalafiora, marchewki i jogurtem z sosem pomidorowym

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!