Sałatka śledziowa
tyna
0
0 / 0
0
Dla miłośników ostrego smaku śledzi, ale tutaj akurat złagodzone przez śliwki, rodzynki i fasolę.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 pusz. fasola czerwona konserwowa
1 szcz. sól, pieprz
0.75 szkl. śliwki suszone
7 szt płaty śledziowe
1 szt cebula
7 łyżka majonez
0.50 szkl. rodzynki
Przygotowanie
1
Płaty śledziowe kroimy w paseczki.
2
Śliwki kalifornijskie kroimy w paseczki.
3
Cebulę kroimy w kostkę.
4
Mieszamy te składniki z odsączoną czerwoną fasolą z puszki, dodajemy rodzynki i majonez (mało majonezu).
5
Doprawiamy pieprzem i solą.