0

Składniki

1 Puszka
fasola czerwona konserwowa
1 Szczypta
sól, pieprz
0.75 Szklanki
śliwki suszone
7 Sztuk
Płaty śledziowe
1 Sztuka
cebula
7 Łyżek
majonez
0.5 Szklanki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty śledziowe kroimy w paseczki.
  2. Śliwki kalifornijskie kroimy w paseczki.
  3. Cebulę kroimy w kostkę.
  4. Mieszamy te składniki z odsączoną czerwoną fasolą z puszki, dodajemy rodzynki i majonez (mało majonezu).
  5. Doprawiamy pieprzem i solą.

Opis

Dla miłośników ostrego smaku śledzi, ale tutaj akurat złagodzone przez śliwki, rodzynki i fasolę.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!