Sałatka śledziowa

tyna
Sałatka śledziowa

0

0 / 0

Dla miłośników ostrego smaku śledzi, ale tutaj akurat złagodzone przez śliwki, rodzynki i fasolę.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 puszka fasola czerwona konserwowa

1 szczyp. sól, pieprz

0.75 szkl. śliwki suszone

7 szt. płaty śledziowe

1 szt. cebula

7 łyżka majonez

0.50 szkl. rodzynki

Przygotowanie


1

Płaty śledziowe kroimy w paseczki.

2

Śliwki kalifornijskie kroimy w paseczki.

3

Cebulę kroimy w kostkę.

4

Mieszamy te składniki z odsączoną czerwoną fasolą z puszki, dodajemy rodzynki i majonez (mało majonezu).

5

Doprawiamy pieprzem i solą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

653

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

43

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły