Sałatka śledziowa
tyna
Dla miłośników ostrego smaku śledzi, ale tutaj akurat złagodzone przez śliwki, rodzynki i fasolę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
653
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla miłośników ostrego smaku śledzi, ale tutaj akurat złagodzone przez śliwki, rodzynki i fasolę.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 puszka fasola czerwona konserwowa
1 szczyp. sól, pieprz
0.75 szkl. śliwki suszone
7 szt. płaty śledziowe
1 szt. cebula
7 łyżka majonez
0.50 szkl. rodzynki
Przygotowanie
Płaty śledziowe kroimy w paseczki.
Śliwki kalifornijskie kroimy w paseczki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Mieszamy te składniki z odsączoną czerwoną fasolą z puszki, dodajemy rodzynki i majonez (mało majonezu).
Doprawiamy pieprzem i solą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
653
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.