0

Składniki

1 Puszka
fasola czerwona konserwowa
1 Szczypta
sól, pieprz
0.75 Szklanki
śliwki suszone
7 Sztuk
Płaty śledziowe
1 Sztuka
cebula
7 Łyżek
majonez
0.5 Szklanki
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Płaty śledziowe kroimy w paseczki.
  2. Śliwki kalifornijskie kroimy w paseczki.
  3. Cebulę kroimy w kostkę.
  4. Mieszamy te składniki z odsączoną czerwoną fasolą z puszki, dodajemy rodzynki i majonez (mało majonezu).
  5. Doprawiamy pieprzem i solą.

Opis

Dla miłośników ostrego smaku śledzi, ale tutaj akurat złagodzone przez śliwki, rodzynki i fasolę.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!