0

Składniki

1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
0.25 Łyżeczki
sól
0.3 Łyżeczki
pieprz
50 Gramów
kapary
1 Sztuka
Sardele
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
0.5 Łyżeczki
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybki wyjąć z puszeczki i drobno posiekać, podobnie kapary. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce ( średnie oczka). Pietruszkę umyć i bardzo drobno posiekać.
  2. Połączyć wszystkie składniki. Doprawić sokiem z cytryny, sola i pieprzem, można wlać łyżeczkę oliwy spod sardeli albo oliwy z oliwek. Odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.
  3. Z kromek chleba wycinać dużym kieliszkiem kółka. Nakładać na nie powstałą sałatkę.

Opis

Przekąska " na ząb" z sardelami

Podobne przepisy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!