Sałatka sardelowa do przekąsek

m7
Sałatka sardelowa do przekąsek

0

0 / 0

Przekąska "na ząb" z sardelami.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 łyżeczka oliwa z oliwek

0.25 łyżeczka sól

0.30 łyżeczka pieprz

50 g kapary

1 szt. sardele

2 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

0.50 łyżeczka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Ryby wyjąć z puszki i drobno posiekać, podobnie kapary. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce (średnie oczka). Pietruszkę umyć i bardzo drobno posiekać.

2

Połączyć wszystkie składniki. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, można wlać łyżeczkę oliwy spod sardeli albo oliwy z oliwek. Odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.

3

Z kromek chleba wycinać dużym kieliszkiem kółka. Nakładać na nie powstałą sałatkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły