Sałatka sardelowa do przekąsek

m7

Przekąska "na ząb" z sardelami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
27
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przekąska "na ząb" z sardelami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżecz. oliwa z oliwek
0.25 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
50 g kapary
1 szt. sardele
2 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
0.50 łyżecz. sok z cytryny
Przygotowanie
Ryby wyjąć z puszki i drobno posiekać, podobnie kapary. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce (średnie oczka). Pietruszkę umyć i bardzo drobno posiekać.
Połączyć wszystkie składniki. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, można wlać łyżeczkę oliwy spod sardeli albo oliwy z oliwek. Odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.
Z kromek chleba wycinać dużym kieliszkiem kółka. Nakładać na nie powstałą sałatkę.