Sałatka sardelowa do przekąsek
m7
Przekąska "na ząb" z sardelami.
0
0 / 0
Przekąska "na ząb" z sardelami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 łyżeczka oliwa z oliwek
0.25 łyżeczka sól
0.30 łyżeczka pieprz
50 g kapary
1 szt. sardele
2 szt. marchew
1 szt. nać pietruszki
0.50 łyżeczka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Ryby wyjąć z puszki i drobno posiekać, podobnie kapary. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce (średnie oczka). Pietruszkę umyć i bardzo drobno posiekać.
2
Połączyć wszystkie składniki. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, można wlać łyżeczkę oliwy spod sardeli albo oliwy z oliwek. Odstawić w chłodne miejsce na 10 minut.
3
Z kromek chleba wycinać dużym kieliszkiem kółka. Nakładać na nie powstałą sałatkę.