Sałatka ryżowo-paprykowa z szynką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka ryżowo-paprykowa z szynką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979498.jpeg&w=3840&q=75)
Świetna pożywna sałatka
2
0 / 0
Świetna pożywna sałatka
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
100 jogurt naturalny
100 majonez
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g ryż biały
250 g szynka wieprzowa gotowana
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
1 szt. papryka żółta
2 szt. pomidor
1 szt. ogórek
Przygotowanie
1
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić. Pomidory, papryki, obrany ogórek i szynkę pokroić w drobną kostkę, rzotkiewkę pokroić w plasterki, wszystko posolić i popieprzyć, dodać do ostudzonego ryżu i wymieszać. Jogurt połączyć razem z majonezem doprawić solą i pieprzem i polać sałatkę jeszcze raz wszystko razem delikatnie wymieszać.