Sałatka ryżowo-warzywna

m7
Sałatka ryżowo-warzywna

1

0 / 0

Świetna sałatka do pracy - pożywna i smaczna.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szkl. ryż biały

1 szt. papryka czerwona

1 szt. kukurydza konserwowa

3 szt. ogórek konserwowy

1 szt. marchew

7 szt. cebula

4 łyżka majonez

2 łyżka sos jogurtowy

15 dag. wędlina

Przygotowanie


1

Warzywa i wędlinę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Ryż ugotować w osolonej wodzie 17 minut. Po ugotowaniu przelać wodą i odstawić na sitko. Mieszać warzywa z ryżem, wędliną, majonezem i dressingiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

550

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły