Sałatka ryżowa z soją
m7
Przepis ten mam od koleżanki która uwielbia dania chińskie. Pychotka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis ten mam od koleżanki która uwielbia dania chińskie. Pychotka.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg pierś z indyka
1 szczyp. carry
1 szczyp. chilli
1 szczyp. magi
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
3 szt. ryż
3 szt. papryka czerwona
1 szt. pieczarki
3 szt. cebula
3 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Ugotować ryż.
Piersi z indyka pokroić w drobną kostkę wrzucić na patelnie z odrobiną oleju dodać przyprawy (sól,pieprz,chili,magi)
Gdy mięso będzie już trochę podpieczone wlać sos sojowy.
Na koniec pieczenia dodać drobno pokrojoną paprykę i dusić pod przykryciem aż będzie miekka.
Na osobnej patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebule oraz pieczarki podsmażać aż cebula uzyska złoty kolor.
Na koniec wymieszać dokładnie wszystkie składniki z odrobiną carry.Doprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
203
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.