Sałatka ryżowa z papryką

m7
Sałatka ryżowa z papryką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszna na każdą okazje..

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. sól

0.20 łyżecz. pieprz czarny

2 szt. ryż biały

2 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

5 łyżka majonez

40 dag. pierś kurczaka

Przygotowanie


Ryż gotujemy w osolonej wodzie,osączamy.

Papryki myjemy ,oczyszczamy z nasion,a miąższ kroimy w kostkę .

Filet gotujemy aż będzie miękki.Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia,a następnie kroimy w kostkę .

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą ,doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i majonezem

.Zamiast filetów można użyc mięsa z ugotowanych udek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

260

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły