Sałatka ryżowa z brokułami.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka ryżowa z brokułami.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316035.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna na przyjęcia.
1
0 / 0
Idealna na przyjęcia.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. ryż biały
1 szt. brokuły
1 szt. kukurydza konserwowa
3 szt. ogórek konserwowy
1 szt. jogurt naturalny
2 łyżka majonez
15 dag. ser żółty
15 dag. szynka
Przygotowanie
1
Brokuł ugotować w osolonej wodzie i pokroić na małe cząstki. Ryż również gotujemy i odcedzamy. Do miski wrzucamy odcedzoną kukurydzę.
2
Szynkę wraz z serem i ogórkami kroimy w kostkę. Jogurt mieszamy z dwoma łyżkami majonezu i polewamy sałatkę.
3
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.