Sałatka ryżowa z brokułami.

m7
Sałatka ryżowa z brokułami.

1

0 / 0

Idealna na przyjęcia.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. ryż biały

1 szt. brokuły

1 szt. kukurydza konserwowa

3 szt. ogórek konserwowy

1 szt. jogurt naturalny

2 łyżka majonez

15 dag. ser żółty

15 dag. szynka

Przygotowanie


1

Brokuł ugotować w osolonej wodzie i pokroić na małe cząstki. Ryż również gotujemy i odcedzamy. Do miski wrzucamy odcedzoną kukurydzę.

2

Szynkę wraz z serem i ogórkami kroimy w kostkę. Jogurt mieszamy z dwoma łyżkami majonezu i polewamy sałatkę.

3

Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

271

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły