Sałatka ryżowa z boczkiem

bartek
Sałatka ryżowa z boczkiem

0

0 / 0

Sałatka, która jest jednocześnie sytym i smacznym obiadem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szczyp. oregano

2 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. boczek

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

8 łyżka majonez

2 dag. ryż biały

0.50 szkl. kukurydza konserwowa

Przygotowanie


1

Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko.

2

Boczek pokroić na małe kawałki i podsmażyć.

3

Czerwoną i żółtą paprykę pokroić w kawałki.

4

Wymieszać wszystkie składniki, dodać odsączoną kukurydzę, sporą szczyptę oregano, majonez oraz sól i pieprz.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

45

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły