Sałatka ryżowa z boczkiem
bartek
Sałatka, która jest jednocześnie sytym i smacznym obiadem.
0
0 / 0
Sałatka, która jest jednocześnie sytym i smacznym obiadem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szcz. oregano
2 szcz. sól, pieprz
1 szkl. boczek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
8 łyżka majonez
2 dek. ryż biały
0.50 szkl. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
1
Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko.
2
Boczek pokroić na małe kawałki i podsmażyć.
3
Czerwoną i żółtą paprykę pokroić w kawałki.
4
Wymieszać wszystkie składniki, dodać odsączoną kukurydzę, sporą szczyptę oregano, majonez oraz sól i pieprz.