Sałatka ryżowa z boczkiem
bartek
Sałatka, która jest jednocześnie sytym i smacznym obiadem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka, która jest jednocześnie sytym i smacznym obiadem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szczyp. oregano
2 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. boczek
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
8 łyżka majonez
2 dag. ryż biały
0.50 szkl. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Ryż ugotować z dodatkiem soli na sypko.
Boczek pokroić na małe kawałki i podsmażyć.
Czerwoną i żółtą paprykę pokroić w kawałki.
Wymieszać wszystkie składniki, dodać odsączoną kukurydzę, sporą szczyptę oregano, majonez oraz sól i pieprz.