0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
150 Gramów
kapusta pekińska
90 Gramów
ser feta
10 Sztuk
Oliwki zielone marynowane
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
2 Łyżki
ocet balsamiczny
6 Łyżek
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Oliwki i pomidory odcedzamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  3. Sos najlepiej przygotować w małym słoiku z zakrętką: ocet wraz z odrobiną soli i pieprzu dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy oliwę, zakręcamy i energicznie potrząsamy.
  4. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego!

Opis

Ta sałatka powstała na szybko, specjalnie dla niezapowiedzianych gości.

Podobne przepisy

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata granatowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Marynata granatowa

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Sałatka z suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!