Sałatka różności
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka różności](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3191-1702057673383.jpeg&w=3840&q=75)
Ta sałatka powstała na szybko, specjalnie dla niezapowiedzianych gości. Można do niej wykorzystać nie tylko kapustę pekińską, ale i rukolą, czy roszpunkę.
0
0 / 0
Ta sałatka powstała na szybko, specjalnie dla niezapowiedzianych gości. Można do niej wykorzystać nie tylko kapustę pekińską, ale i rukolą, czy roszpunkę.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
150 g kapusta pekińska
90 g ser feta
10 szt. oliwki zielone marynowane
10 szt. suszone pomidory w zalewie
2 łyżka ocet balsamiczny
6 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
Oliwki i pomidory odcedzamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
Sos najlepiej przygotować w małym słoiku z zakrętką: ocet wraz z odrobiną soli i pieprzu dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy oliwę, zakręcamy i energicznie potrząsamy.
Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.