0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
150 Gramów
kapusta pekińska
90 Gramów
ser feta
10 Sztuk
Oliwki zielone marynowane
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
2 Łyżki
ocet balsamiczny
6 Łyżek
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Oliwki i pomidory odcedzamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  3. Sos najlepiej przygotować w małym słoiku z zakrętką: ocet wraz z odrobiną soli i pieprzu dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy oliwę, zakręcamy i energicznie potrząsamy.
  4. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego!

Opis

Ta sałatka powstała na szybko, specjalnie dla niezapowiedzianych gości.

Podobne przepisy

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 20 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!