Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
150 Gramów
kapusta pekińska
90 Gramów
ser feta
10 Sztuk
Oliwki zielone marynowane
10 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
2 Łyżki
ocet balsamiczny
6 Łyżek
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Oliwki i pomidory odcedzamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  3. Sos najlepiej przygotować w małym słoiku z zakrętką: ocet wraz z odrobiną soli i pieprzu dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy oliwę, zakręcamy i energicznie potrząsamy.
  4. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem. Smacznego!

Opis

Ta sałatka powstała na szybko, specjalnie dla niezapowiedzianych gości.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!