Sałatka różności

m7
Sałatka różności

0

0 / 0

Ta sałatka powstała na szybko, specjalnie dla niezapowiedzianych gości. Można do niej wykorzystać nie tylko kapustę pekińską, ale i rukolą, czy roszpunkę.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

150 g kapusta pekińska

90 g ser feta

10 szt. oliwki zielone marynowane

10 szt. suszone pomidory w zalewie

2 łyżka ocet balsamiczny

6 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.

2

Oliwki i pomidory odcedzamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.

3

Sos najlepiej przygotować w małym słoiku z zakrętką: ocet wraz z odrobiną soli i pieprzu dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy oliwę, zakręcamy i energicznie potrząsamy.

4

Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1262

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

126

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły