0

Składniki

0.25 Puszki
kukurydza konserwowa
150 Gramów
kapusta pekińska
100 Gramów
papryka czerwona
10 Sztuk
Oliwki zielone marynowane
1 Sztuka
ząbek czosnku
3 Łyżki
jogurt naturalny
1 Łyżka
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Liście kapusty pekińskiej myjemy, osuszamy, targamy na małe kawałki i układamy na talerzu.
  2. Kukurydzę i oliwki odcedzamy z zalewy. Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wszystko układamy na kapuście pekińskiej.
  3. Obrany i rozgnieciony ząbek czosnku dodajemy do jogurtu i majonezu mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie.
  4. Na koniec polewamy sosem danie, najlepiej tuż przed spożyciem. Smacznego!

Opis

Ta sałatka powstała z produktów, które zostały po świętach w lodówce.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami suszonymi i groszkiem

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!