Sałatka rozmaitości
m7
To sałatką, którą można dowolnie modyfikować i dodać to co się ma w lodówce. Z dodatkiem sosu czosnkowego będzie pyszna!
0
0 / 0
To sałatką, którą można dowolnie modyfikować i dodać to co się ma w lodówce. Z dodatkiem sosu czosnkowego będzie pyszna!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.25 pusz. kukurydza konserwowa
150 g kapusta pekińska
100 g papryka czerwona
10 szt. oliwki zielone marynowane
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć i potargać na małe kawałki.
Kukurydzę i oliwki odcedzić z zalewy. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wszystko układać na kapuście pekińskiej.
Obrany i rozgnieciony ząbek czosnku dodać do jogurtu i majonezu, mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie.
Na koniec polać sałatkę danie, najlepiej tuż przed spożyciem.