Sałatka rozmaitości
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka rozmaitości](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973887557.jpeg&w=3840&q=75)
To sałatką, którą można dowolnie modyfikować i dodać to co się ma w lodówce. Z dodatkiem sosu czosnkowego będzie pyszna!
0
0 / 0
To sałatką, którą można dowolnie modyfikować i dodać to co się ma w lodówce. Z dodatkiem sosu czosnkowego będzie pyszna!
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
0.25 puszka kukurydza konserwowa
150 g kapusta pekińska
100 g papryka czerwona
10 szt. oliwki zielone marynowane
1 szt. ząbek czosnku
3 łyżka jogurt naturalny
1 łyżka majonez
Przygotowanie
Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć i potargać na małe kawałki.
Kukurydzę i oliwki odcedzić z zalewy. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wszystko układać na kapuście pekińskiej.
Obrany i rozgnieciony ząbek czosnku dodać do jogurtu i majonezu, mieszając wszystkie trzy składniki bardzo dokładnie.
Na koniec polać sałatkę danie, najlepiej tuż przed spożyciem.