Sałatka "Podniebne piórka"
magdalenus2805
Sałatka makaronowa z warzywami i serem feta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
727
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka makaronowa z warzywami i serem feta.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron penne lubella pełne ziarno
1 szt. mix sałat
1 opak. sos francuski
1 opak. sos paprykowo-ziołowy
200 g papryka czerwona
150 g ser feta
250 g pomidorki koktajlowe
100 g pomidory suszone w oleju z pestkami dyni
50 g mix z ziarnami prażonymi
Przygotowanie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i odstawić do wystudzenia.
Paprykę pokroić w kostkę, pomidorki na połówki.
Ser feta pokroić w kostkę. Suszone pomidory odcedzić z oleju, pokroić na mniejsze kawałki.
Sos francuski i paprykowo-ziołowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem, posypać ziarnami. Dekorować według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
727
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.