0

Składniki

200 Mililitrów
śmietana 12%
1 Łyżeczka
gorczyca
1 Łyżeczka
cukier
0.75 Łyżeczki
Kurkuma
1 Sztuka
kapusta pekińska
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
szczypiorek
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
sok z cytryny
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę umyć i pokroić. Szczypiorek posiekać. Ogórka oskrobać i pokroić w kostkę. Połączyć składniki. Dodać kukurydzę z puszki i wymieszać.
  2. Ze śmietany, kremu z gorczycy oraz kurkumy przygotować sos. Doprawić sos do smaku solą, cukrem, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Polać sałatkę.

Opis

Sałatka zielono- żółta

Podobne przepisy

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka z rybą i makaronem

Łatwy Do 40 min.

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 20 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!