Sałatka pikantna Huang- ho
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka pikantna Huang- ho](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8408-1702058043545.jpeg&w=3840&q=75)
Sałatka zielono - żółta z pikantnym sosem.
0
2 / 1
Sałatka zielono - żółta z pikantnym sosem.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
200 śmietana 12%
1 łyżecz. gorczyca
1 łyżecz. cukier
0.75 łyżecz. kurkuma
1 szt. kapusta pekińska
1 szt. kukurydza konserwowa
1 szt. ogórek
1 szt. szczypiorek
1 szt. czosnek
1 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
1
Kapustę umyć i pokroić. Szczypiorek posiekać. Ogórka oskrobać i pokroić w kostkę. Połączyć składniki. Dodać kukurydzę z puszki i wymieszać.
2
Ze śmietany, kremu z gorczycy oraz kurkumy przygotować sos. Doprawić sos do smaku solą, cukrem, pieprzem, czosnkiem i sokiem z cytryny. Polać sałatkę.