0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
450 Gramów
pieczarki
200 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
por
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie - po wystygnięciu kroimy w paseczki.
  2. Pora kroimy w talarki, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak by powstały z niego długie paski.
  3. Całość mieszamy, doprawiamy lekko solą, pieprzem i dodajemy majonez.
  4. Przed podaniem nie trzymamy w lodówce, gdyż ser powinien nasiąknąć majonezem i pieczarkami, a całość powinna być miękka i sklejona.

Opis

Proste, szybkie i pyszne :)

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min
Paluszki z dipem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!