Sałatka pieczarkowa

agf
Sałatka pieczarkowa

0

0 / 0

Proste, szybkie i pyszne.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

450 g pieczarki

200 g ser żółty

1 szt. por

3 łyżka majonez

Przygotowanie


1

Pieczarki gotować w osolonej wodzie - po wystygnięciu pokroić w paseczki.

2

Pora pokroić w talarki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak by powstały z niego długie paski.

3

Całość wymieszać, doprawić lekko solą, pieprzem i dodać majonez.

4

Przed podaniem nie trzymać w lodówce, gdyż ser powinien nasiąknąć majonezem i pieczarkami, a całość powinna być miękka i sklejona.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły