Sałatka pieczarkowa

agf
Sałatka pieczarkowa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Proste, szybkie i pyszne.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

450 g pieczarki

200 g ser żółty

1 szt. por

3 łyżka majonez

Przygotowanie


Pieczarki gotować w osolonej wodzie - po wystygnięciu pokroić w paseczki.

Pora pokroić w talarki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak by powstały z niego długie paski.

Całość wymieszać, doprawić lekko solą, pieprzem i dodać majonez.

Przed podaniem nie trzymać w lodówce, gdyż ser powinien nasiąknąć majonezem i pieczarkami, a całość powinna być miękka i sklejona.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

166

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły