0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
450 Gramów
pieczarki
200 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
por
3 Łyżki
majonez
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie - po wystygnięciu kroimy w paseczki.
  2. Pora kroimy w talarki, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, tak by powstały z niego długie paski.
  3. Całość mieszamy, doprawiamy lekko solą, pieprzem i dodajemy majonez.
  4. Przed podaniem nie trzymamy w lodówce, gdyż ser powinien nasiąknąć majonezem i pieczarkami, a całość powinna być miękka i sklejona.

Opis

Proste, szybkie i pyszne :)

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Paluszki z dipem

Łatwy Do 40 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!