Sałatka pieczarkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
agf
![Sałatka pieczarkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976904819.jpeg&w=3840&q=75)
Proste, szybkie i pyszne.
0
0 / 0
Proste, szybkie i pyszne.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
450 g pieczarki
200 g ser żółty
1 szt. por
3 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Pieczarki gotować w osolonej wodzie - po wystygnięciu pokroić w paseczki.
2
Pora pokroić w talarki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak by powstały z niego długie paski.
3
Całość wymieszać, doprawić lekko solą, pieprzem i dodać majonez.
4
Przed podaniem nie trzymać w lodówce, gdyż ser powinien nasiąknąć majonezem i pieczarkami, a całość powinna być miękka i sklejona.