Sałatka penne z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Sałatka penne z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975927740.jpeg&w=3840&q=75)
Na lunch lub lekką kolację - sałatka z makaronem.
1
0 / 0
Na lunch lub lekką kolację - sałatka z makaronem.
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
10 g parmezan
1 szkl. fasolka zielona
1 szt. makaron penne lubella pełne ziarno
1 szt. marchew
1 szt. cukinia młoda
1 szt. papryka czerwona
1 szt. zioła prowansalskie
2 szt. cebula
6 łyżka oliwa
2 łyżka ocet balsamiczny
0.50 szt. brokuły
Przygotowanie
Przygotować świeże warzywa: fasolka szparagowa, młoda cukinia, różyczki brokułów, marchewka, cebula, papryka lub specjalną mieszankę zamrożonych warzyw.
Warzywa podsmażyć na 2 łyżkach oliwy i doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Wymieszać warzywa z ugotowanym, wystudzonym makaronem i dodać sosem: 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu balsamicznego, sól i pieprz. Danie można posypać parmezanem.