Sałatka penne z warzywami
mariola85
Na lunch lub lekką kolację - sałatka z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
603
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Na lunch lub lekką kolację - sałatka z makaronem.
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
10 g parmezan
1 szkl. fasolka zielona
1 szt. makaron penne lubella pełne ziarno
1 szt. marchew
1 szt. cukinia młoda
1 szt. papryka czerwona
1 szt. zioła prowansalskie
2 szt. cebula
6 łyżka oliwa
2 łyżka ocet balsamiczny
0.50 szt. brokuły
Przygotowanie
Przygotować świeże warzywa: fasolka szparagowa, młoda cukinia, różyczki brokułów, marchewka, cebula, papryka lub specjalną mieszankę zamrożonych warzyw.
Warzywa podsmażyć na 2 łyżkach oliwy i doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Wymieszać warzywa z ugotowanym, wystudzonym makaronem i dodać sosem: 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu balsamicznego, sól i pieprz. Danie można posypać parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
603
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.