Sałatka penne z warzywami

mariola85
Sałatka penne z warzywami

1

0 / 0

Na lunch lub lekką kolację - sałatka z makaronem.

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

10 g parmezan

1 szkl. fasolka zielona

1 szt. makaron penne lubella pełne ziarno

1 szt. marchew

1 szt. cukinia młoda

1 szt. papryka czerwona

1 szt. zioła prowansalskie

2 szt. cebula

6 łyżka oliwa

2 łyżka ocet balsamiczny

0.50 szt. brokuły

Przygotowanie


1

Przygotować świeże warzywa: fasolka szparagowa, młoda cukinia, różyczki brokułów, marchewka, cebula, papryka lub specjalną mieszankę zamrożonych warzyw.

2

Warzywa podsmażyć na 2 łyżkach oliwy i doprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.

3

Wymieszać warzywa z ugotowanym, wystudzonym makaronem i dodać sosem: 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki octu balsamicznego, sól i pieprz. Danie można posypać parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

603

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły