Sałatka pełna warzyw z fetą

m7

Porcja zdrowia do obiadu :-)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
256
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Porcja zdrowia do obiadu :-)
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. marchew
3 szt. papryka marynowana
1 szt. ogórek
1 szt. feta
5 łyżka kukurydza konserwowa
3 łyżka groszek zielony
3 łyżka oliwa z oliwek
0.50 szt. kapusta pekińska
Przygotowanie
Kapustę pekińską siekamy. Marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki. Paprykę kroimy w paseczki. Ogórek kroimy w cienkie pół-plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy razem, polewamy oliwą i przyprawiamy do smaku. Na wierzch każdej porcji układamy kilka kostek fety.