Sałatka pełna warzyw z fetą

m7
Sałatka pełna warzyw z fetą

1

0 / 0

Porcja zdrowia do obiadu :-)

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. marchew

3 szt. papryka marynowana

1 szt. ogórek

1 szt. feta

5 łyżka kukurydza konserwowa

3 łyżka groszek zielony

3 łyżka oliwa z oliwek

0.50 szt. kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Kapustę pekińską siekamy. Marchewkę obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki. Paprykę kroimy w paseczki. Ogórek kroimy w cienkie pół-plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy razem, polewamy oliwą i przyprawiamy do smaku. Na wierzch każdej porcji układamy kilka kostek fety.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły