Sałatka pekińsko- meksykańska
m7
Zdrowa, kolorowa, smaczna sałatka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
74
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zdrowa, kolorowa, smaczna sałatka.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. czubryca
0.30 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
1 szt. papryka czerwona
2 łyżka majonez
2 łyżka śmietana 12%
0.50 szt. kapusta pekińska
0.50 szt. kukurydza konserwowa
0.50 szt. fasola czerwona konserwowa
Przygotowanie
Kapustę pekińska umyć i poszatkować. Dołożyć fasolę,kukurydzę oraz pokrojoną w małą kostkę paprykę. Malutko posolić i odstawić na 5-7 minut. W tym czasie rozmieszać śmietanę z majonezem i czubricą czerwoną. Sałatkę polać sosem i przemieszać. Dosolić i popieprzyć do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
74
kcal
Białka
1
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.