Sałatka pekińsko- meksykańska

m7
Sałatka  pekińsko- meksykańska

0

0 / 0

Zdrowa, kolorowa, smaczna sałatka.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. czubryca

0.30 łyżecz. sól

0.30 łyżecz. pieprz

1 szt. papryka czerwona

2 łyżka majonez

2 łyżka śmietana 12%

0.50 szt. kapusta pekińska

0.50 szt. kukurydza konserwowa

0.50 szt. fasola czerwona konserwowa

Przygotowanie


1

Kapustę pekińska umyć i poszatkować. Dołożyć fasolę,kukurydzę oraz pokrojoną w małą kostkę paprykę. Malutko posolić i odstawić na 5-7 minut. W tym czasie rozmieszać śmietanę z majonezem i czubricą czerwoną. Sałatkę polać sosem i przemieszać. Dosolić i popieprzyć do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły