0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Sztuki
Jajko ugotowane na twardo
2 Sztuki
Por (tylko białe części)
2 Sztuki
ogórek kiszony
0.5 Sztuki
Puszka zielonego groszku konserwowego
1 Sztuka
Mały słoik majonezu
25 Dekagramów
Żółty ser
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Jajka, umyte pory i ogórki pokroić w cienkie krążki.
  3. Do naczynia włożyć ser, jajka, pory, ogórki i osączony groszek. Polać majonezem i delikatnie wymieszać, dodając do smaku pieprz i sól.

Opis

Przepis pochodzi z książki renaty czubaj "sałatki. 100 przepisów"

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Puree z ciecierzycy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Puree z ciecierzycy

Wędzona pierś kurczaka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!