0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Sztuki
Jajko ugotowane na twardo
2 Sztuki
Por (tylko białe części)
2 Sztuki
ogórek kiszony
0.5 Sztuki
Puszka zielonego groszku konserwowego
1 Sztuka
Mały słoik majonezu
25 Dekagramów
Żółty ser
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Jajka, umyte pory i ogórki pokroić w cienkie krążki.
  3. Do naczynia włożyć ser, jajka, pory, ogórki i osączony groszek. Polać majonezem i delikatnie wymieszać, dodając do smaku pieprz i sól.

Opis

Przepis pochodzi z książki renaty czubaj "sałatki. 100 przepisów"

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!