0

Składniki

25 Mililitrów
Koniak
1 Szczypta
pieprz biały
1 Łyżeczka
cukier puder
0.5 Łyżeczki
imbir
0.25 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
100 Gramów
majonez
4 Sztuki
śliwki
2 Sztuki
jabłka
2 Sztuki
banan
2 Sztuki
Gruszki
1 Sztuka
pomarańcza
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie owoce dokładnie myjemy, obieramy.
  2. Śliwki przecinamy na pół, wyjmujemy pestki.
  3. Jabłka i gruszki kroimy na ósemki, banany na plasterki, pomarańcze na kawałki.
  4. Pokrojone jabłka, gruszki i banany skrapiamy sokiem cytrynowym, by nie ściemniały.
  5. Przygotowujemy sos. Rozcieramy dokładnie cukier z pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową.
  6. Dodajemy sok cytrynowy, majonez i koniak.
  7. Dobrze mieszamy.
  8. Owoce przekładamy do salaterki, zalewamy sosem.

Opis

Tę owocową sałatkę polecam szczególnie do drobiu oraz cielęciny.Najlepiej przygotować sałatkę tuż przed samym podaniem.

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Miodowe misie

Łatwy Do 1 godz
Miodowe misie

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!