0

Składniki

25 Mililitrów
Koniak
1 Szczypta
pieprz biały
1 Łyżeczka
cukier puder
0.5 Łyżeczki
imbir
0.25 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
100 Gramów
majonez
4 Sztuki
śliwki
2 Sztuki
jabłka
2 Sztuki
banan
2 Sztuki
Gruszki
1 Sztuka
pomarańcza
1 Łyżka
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wszystkie owoce dokładnie myjemy, obieramy.
  2. Śliwki przecinamy na pół, wyjmujemy pestki.
  3. Jabłka i gruszki kroimy na ósemki, banany na plasterki, pomarańcze na kawałki.
  4. Pokrojone jabłka, gruszki i banany skrapiamy sokiem cytrynowym, by nie ściemniały.
  5. Przygotowujemy sos. Rozcieramy dokładnie cukier z pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową.
  6. Dodajemy sok cytrynowy, majonez i koniak.
  7. Dobrze mieszamy.
  8. Owoce przekładamy do salaterki, zalewamy sosem.

Opis

Tę owocową sałatkę polecam szczególnie do drobiu oraz cielęciny.Najlepiej przygotować sałatkę tuż przed samym podaniem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!