0

Składniki

50 Mililitrów
sok z cytryny
1 Kilogram
Arbuz
1 Sztuka
Melon
3 Sztuki
Brzoskwinia
1 Sztuka
banan
2 Sztuki
pomarańcza
1 Łyżka
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przygotować miskę.
  2. Melona obrać ze skóry i usunąć dokładnie pestki, pokroić w kostkę, wrzucić do miski i zasypać cukrem.
  3. Arbuza po odkrojeniu skóry pokroić w kostkę i dodać do melona.
  4. Banana obrać, pokroić w plasterki położyć w osobnym naczyniu i skropić sokiem z cytryny aby nie sczerniał.
  5. Pomarańcze dokładnie umyć, obrać ze skóry, aby nie było białych błonek i wyciąć z każdego cząstki bez błony i wrzucić do owoców.
  6. Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę, dodać do reszty składników.
  7. Banana razem z sokiem z cytryny również umieścić w misce z mieszanką owocową.
  8. Wszystko wymieszać, miskę przykryć folią spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.

Opis

Moc witamin w sałatce owocowej...

Podobne przepisy

Mazurek

Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Deser 3-warstwowy na lato

Łatwy Do 40 min
Deser 3-warstwowy na lato

Grillowane owoce z płatkami

Łatwy Do 1,5 godz
Grillowane owoce z płatkami

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Murzynek z pomarańczą

Łatwy Do 3 godz
Murzynek z pomarańczą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!