Sałatka ogórkowo-meksykańska

m7
Sałatka ogórkowo-meksykańska

Średnia 0 / 0

Oceń!

Szybka a efektowna sałatka.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

100 dresing czosnkowy

4 szczyp. sól

4 szczyp. pieprz kolorowy

50 g ogórki kiszone krakus

1 szt. mieszanka meksykańska

1 szt. cebula czerwona

2 łyżka jogurt bałkański

2 łyżka majonez

Przygotowanie


Przygotować miskę.

Ogórki pokroić w kostkę i wrzucić do miski.

Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę i dodać do ogórków.

Mieszankę odsączyć z zalewy i tak jak pozostałe składniki dodać do miski.

Posolić i popieprzyć i dodać dresing, polać majonezem i jogurtem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

131

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły