Sałatka ogórkowo-meksykańska
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Sałatka ogórkowo-meksykańska](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5685-1702057873687.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka a efektowna sałatka.
1
0 / 0
Szybka a efektowna sałatka.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
100 dresing czosnkowy
4 szczyp. sól
4 szczyp. pieprz kolorowy
50 g ogórki kiszone krakus
1 szt. mieszanka meksykańska
1 szt. cebula czerwona
2 łyżka jogurt bałkański
2 łyżka majonez
Przygotowanie
1
Przygotować miskę.
2
Ogórki pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
3
Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę i dodać do ogórków.
4
Mieszankę odsączyć z zalewy i tak jak pozostałe składniki dodać do miski.
5
Posolić i popieprzyć i dodać dresing, polać majonezem i jogurtem.