0

Składniki

2.5 Kilograma
kapusta biała
1 Kilogram
pomidor
1 Kilogram
ogórek
1 Kilogram
papryka czerwona
1 Kilogram
cebula
0.5 Kilograma
marchew
4 Szklanki
woda
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
3 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kapustę poszatkować. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w pół krążki. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pomidory i paprykę pokroić w grubą kostkę.
  2. Wszystkie składniki włożyć do osobnych misek i osolić. Pozostawić na ok. 4 godziny. Odlać powstałe soki i wymieszać składniki. Przełożyć do słoików i zalewać gorącą zalewą.
  3. Pasteryzować ok. 10 min.

Opis

Wprost uwielbiamy tę sałatkę:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!