Sałatka obiadowa

m7
Sałatka obiadowa

0

0 / 0

Wprost uwielbiamy tę sałatkę:)

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

2.50 kg kapusta biała

1 kg pomidor

1 kg ogórek

1 kg papryka czerwona

1 kg cebula

0.50 kg marchew

4 szkl. woda

1 szkl. ocet

1 szkl. cukier

3 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Kapustę poszatkować. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w pół krążki. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pomidory i paprykę pokroić w grubą kostkę.

2

Wszystkie składniki włożyć do osobnych misek i osolić. Pozostawić na ok. 4 godziny. Odlać powstałe soki i wymieszać składniki. Przełożyć do słoików i zalewać gorącą zalewą.

3

Pasteryzować ok. 10 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

184

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

39

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły