0

Składniki

2.5 Kilograma
kapusta biała
1 Kilogram
pomidor
1 Kilogram
ogórek
1 Kilogram
papryka czerwona
1 Kilogram
cebula
0.5 Kilograma
marchew
4 Szklanki
woda
1 Szklanka
ocet
1 Szklanka
cukier
3 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę poszatkować. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w pół krążki. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pomidory i paprykę pokroić w grubą kostkę.
  2. Wszystkie składniki włożyć do osobnych misek i osolić. Pozostawić na ok. 4 godziny. Odlać powstałe soki i wymieszać składniki. Przełożyć do słoików i zalewać gorącą zalewą.
  3. Pasteryzować ok. 10 min.

Opis

Wprost uwielbiamy tę sałatkę:)

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Surówka z parzonej białej kapusty

Przepis
Średni Do 40 min
Surówka z parzonej białej kapusty

Szaszłyki z krewetek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki z krewetek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!