Sałatka obiadowa
m7
Wprost uwielbiamy tę sałatkę:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
184
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wprost uwielbiamy tę sałatkę:)
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
2.50 kg kapusta biała
1 kg pomidor
1 kg ogórek
1 kg papryka czerwona
1 kg cebula
0.50 kg marchew
4 szkl. woda
1 szkl. ocet
1 szkl. cukier
3 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
Kapustę poszatkować. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę pokroić w pół krążki. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pomidory i paprykę pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie składniki włożyć do osobnych misek i osolić. Pozostawić na ok. 4 godziny. Odlać powstałe soki i wymieszać składniki. Przełożyć do słoików i zalewać gorącą zalewą.
Pasteryzować ok. 10 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
184
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.